De informatie op deze website zal na 1 januari niet meer worden bijgewerkt en is dus niet actueel. De website van het nieuwe Cultuurcentrum Hogeland vind u hier

Kinderen kunnen vanaf 8 jaar cello leren spelen. Als je net begint leer je alleen de losse snaren waarmee je een liedje op cd kunt begeleiden, maar al snel leer je ook met de vingers erbij je eigen liedje spelen. Als je wilt samen spelen, dan kan dat met een piano, een andere cellist, een ensemble of orkest! De muziek voor cello is meestal klassiek, maar je kunt er ook volksliedjes en popliedjes op spelen.

Ook geef ik les aan volwassenen. Deze lessen zijn bedoeld om een misschien al oude wens om cello te leren spelen of een nieuwe liefde voor de warme celloklank in vervulling te laten gaan. Er wordt gebruik gemaakt van een persoonsgerichte lesmethode voor alle niveaus, van beginnende leerling tot gevorderder cellist.

Naast de basisvaardigheden op het instrument is er aandacht voor samenspel. Dit kunnen duetten zijn in de les, maar dat kan variëren van het vinden van een pianist op hetzelfde niveau tot het voorbereiden en begeleiden van de leerling om uiteindelijk in een orkest te kunnen spelen. Ook oefenen de celloleerlingen regelmatig samen in een cello ensemble.

Als muziekstijl is de cello vooral barok en klassiek gericht, maar voor de liefhebber is er ook bijvoorbeeld Jazz of Ierse volksmuziek.

tel: 0640418767
mail: Anne Vos - van Dijk

De cello heb ik reeds als klein meisje in mijn hart gesloten. De naam van het instrument kon ik nog niet zeggen, maar de strijkbeweging die kleine Anne maakte vertelde genoeg. Op mijn achtste verjaardag kreeg ik eindelijk mijn eerste cello. Al jong speelde ik in allerlei ensembles, orkesten en met koren mee. Het is gewoon zo gebleven.

Zowel de moderne als de barokcello bespeel ik graag. Soms als begeleidende continuospeler in uitvoeringen van oude muziek, maar ook vaak met een van mijn twee vaste duo’s. Daarnaast maak ik graag uitstapjes naar wereldmuziek of iets anders aparts.

Aan het Groninger conservatorium studeerde ik cello bij Ben de Ligt. Daarna studeerde ik in Enschede muziektherapie. Ruim tien jaar werkte ik als muziektherapeut. Sinds 2010 zing en speel ik met de jongste kinderen bij Kunstbedrijven in Zuidhorn en geef ik muziekles aan kleuterklassen in het Westerkwartier. Cellodocent ben ik met veel plezier in Beetsterzwaag bij Ars Musica.

Ik ben er trots op dat ik samen met Mathilde de cellolessen bij Noordakkoord mag verzorgen. Hierbij richt ik mij vooral op de kinderen die cello willen leren spelen. Dat kan individueel zijn maar ook met een vriend of een vriendin samen. Maximaal een schooljaar is het zelfs mogelijk om samen met je kind cello te leren spelen.