De informatie op deze website zal na 1 januari niet meer worden bijgewerkt en is dus niet actueel. De website van het nieuwe Cultuurcentrum Hogeland vind u hier

Het drumstel is een instrument met heel veel mogelijkheden. Of je nou Rock, Funk of Jazz wilt spelen alle stijlen leer ik mijn leerlingen ook.

In mijn lessen maak ik gebruik van diverse boeken en methodes bijvoorbeeld 'Real Time Drums'. In de lessen zul je bijvoorbeeld veel met zelf meegebrachte muziek mee gaan spelen. Ook leer je wat de rol van een drummer is, bijvoorbeeld binnen een band, en hoe iedereen dit op zijn eigen manier invult. Naast deze muzikale aspecten zal natuurlijk ook de techniek aan bod komen. Hoe hou je je stokken vast? Wat is een goede lichaamshouding?

tel: 0628973130
mail: Thomas Zeevalking
website: www.thomaszeevalking.nl

Eigenlijk ben ik altijd al met muziek bezig geweest. Op mijn vijfde begon ik met klassiek pianoles. Op de middelbare school, het Hogeland College in Warffum, ben ik voor het eerst met het drumstel in aanraking gekomen. Na lang aandringen bij mijn ouders kreeg ik een drumstel en drumles. Het was al snel duidelijk dat al mijn tijd en aandacht naar het drummen ging. Wel ben ik nu nog steeds erg blij dat ik ook piano kan spelen. In mei 2008 ben ik voor drums met een 8,5 afgestudeerd aan het conservatorium.

Naast het lesgeven bij Noordakkoord ben ik ook actief in verschillende bands. Ik speel graag verschillende stijlen deze lopen uiteen van Bigband tot Pop en van Jazz tot Reggae.

Deze verscheidenheid aan stijlen leer ik mijn leerlingen ook. Daarnaast gaat er ook veel aandacht uit naar techniek, houding, onafhankelijkheid en improvisatie. Ik stimuleer ook dat leerlingen zelf met ideeën komen. Leerlingen komen bijvoorbeeld met de vraag wat een drummer precies speelt bij een bepaald nummer, of wil misschien graag Zuid-Amerikaanse ritmes leren of moet een drumsolo voorbereiden. Hier gaan we dan mee aan de slag. Kortom, plezier staat altijd voorop!