De informatie op deze website zal na 1 januari niet meer worden bijgewerkt en is dus niet actueel. De website van het nieuwe Cultuurcentrum Hogeland vind u hier

De viool is het kleinste en bekendste strijkinstrument en wordt ook wel de koningin van de instrumenten genoemd. Het is een melodie-instrument waarmee je heel goed samen kunt spelen met andere instrumenten. Tegenwoordig kom je de viool in alle genres tegen zoals in klassiek, pop, jazz, folk, noem maar op. Een viool bestaat in verschillende maten dus wil je op de koningin van de instrumenten leren spelen, dan kan dat al vanaf drie jaar.

Ieder kind kan viool leren spelen, als de omgeving de goede positieve ondersteuning biedt! Dat is het belangrijkste gegeven van de Suzuki Methode. De Suzuki Methode wordt ook wel de moedertaalmethode genoemd en daarom kan je al op zo jonge leeftijd met vioollessen beginnen. Muziek is net als taal. Het omringt ons, wij kunnen ons uiten door muziek en wij communiceren door muziek. Iedereen kan het begrijpen. Bij de Suzuki Methode leer je vioolspelen op dezelfde wijze als je je moedertaal leert. Ieder in haar of zijn tempo door luisteren, nadoen en herhalen.

mobiel: 06-48865121
mail: Barbara Rehklau

Ik ben in 1986 voor viool afgestudeerd aan het conservatorium te Nürnberg. Daarna ben ik in Nederland gaan wonen voor mijn studie barokviool bij Marie Leonhardt van het Rotterdams conservatorium en Alda Stuurop van het Utrechts conservatorium.

Tijdens mijn studie barokviool gaf ik les aan de vrije school en de internationale school te Amsterdam. Later was ik bijna acht jaar viooldocente aan de gemeentelijke muziekschool te Katwijk. In die periode ben ik mij intensief gaan bezig houden met het vioolonderwijs voor zeer jonge kinderen, het voorbereidend vioolspel.

Naast het lesgeven ben ik actief als violiste in het barokorkest Florilegium Musicum, dat gemiddeld 30 concerten per jaar geeft.

Al meer dan 25 jaar geef ik nu les. Door de lessen van mijn kinderen, ben ik in aanraking gekomen met de Suzuki Methode. Erg enthousiast over deze niet traditionele, maar toch zo natuurlijke en logische manier van instrumentaal onderwijs, ben ik met de opleiding tot Suzuki docent begonnen. Ontstaan voor heel jonge kinderen is deze methode, individueel aangepast, ook uiterst geschikt voor volwassenen.
Deze Methode biedt leerling, ouders en docent net iets meer ….

www.europeansuzuki.org