De informatie op deze website zal na 1 januari niet meer worden bijgewerkt en is dus niet actueel. De website van het nieuwe Cultuurcentrum Hogeland vind u hier

Welkom bij Stichting Muziekschool Noordakkoord.

Wie zijn wij?
Wij zijn een veertienkoppig collectief van enthousiaste, ervaren en gediplomeerde muziekdocenten binnen de gemeente Het Hogeland

Voor wie?
Wij willen graag zoveel mogelijk kinderen en volwassenen uitnodigen en in aanraking brengen met muziek. Omdat muziek maken fundamenteel bijdraagt aan je creatieve, mentale, emotionele en sociale ontwikkeling. Het versterkt je inlevings-, uitvoerings- en scheppingsvermogen; doet een appel op je durf, wilskracht en fantasie en schenkt je veel plezier. We richten ons op leerlingen van alle leeftijden uit de gemeente Het Hogeland. Maar ook leerlingen uit andere gemeenten zijn welkom.

Visie
Onze passie voor muziek staat voorop en dat willen we graag overbrengen. Elke leerling heeft zijn eigen talenten, mogelijkheden en ambities. Daarom krijgt iedere muzikant in spé de begeleiding die bij hem of haar past. Plezier in het (leren) bespelen van een instrument is belangrijk. We zetten ons er voor in het beste in de leerlingen naar boven te halen.

Optredens
Wij organiseren geregeld optredens. Dit is leuk, motiverend en leerzaam. Leerlingen leren zo om zich te presenteren, een muzikaal verhaal over te brengen op het publiek, om te gaan met spanning en te luisteren naar andere leerlingen. Iedere docent heeft zijn eigen uitvoeringen en gezamenlijk organiseren we minstens twee keer per jaar een concert voor en door leerlingen. Ook stimuleren we deelname aan concoursen. We hebben zelfs al vele leerlingen naar professionele podia en conservatoria in binnen- en buitenland begeleid.

Samenspelen
Voor elke leerling proberen we samenspelactiviteiten te organiseren. We bieden bijvoorbeeld vaste en ad hoc ensembles zoals het viool-, het klarinet- en saxofoonensemble. Samenspelen met leerlingen van andere docenten of met een ervaren begeleidende pianist is ook mogelijk. Kortom genoeg om je te amuseren en te ontwikkelen.

Proefles
Wij zijn altijd bereid vragen te beantwoorden omtrent het instrument of de lessen. Ook is het bij serieuze interesse mogelijk een proefles af te spreken. Neem dus gerust contact op met de desbetreffende docent. Voor contactinformatie zie Lesaanbod.

email: info@noordakkoord.nl