De informatie op deze website zal na 1 januari niet meer worden bijgewerkt en is dus niet actueel. De website van het nieuwe Cultuurcentrum Hogeland vind u hier

Muziekdocenten van Noordakkoord delen graag hun liefde en talent voor muziek en hun muziekinstrument met kinderen op de scholen. Zij komen dus als musicus en muziekdocent in de klas om van daaruit met de leerlingen en leerkrachten muzikaal aan de slag te gaan. Het muziekinstrument dient als kapstok voor de inhoud van de muziekles(sen) en eventueel vakoverschrijdende opdrachten voor, tijdens of na die lessen. Kinderen vinden het vaak een hele ervaring: levende muziek en échte musici in de klas. Het kan ze motiveren om zelf een muziekinstrument te gaan bespelen. Zo dagen we de leerlingen uit om hun eigen muzikaliteit te ontdekken en ontwikkelen.

Voor meerdere muziekinstrumenten waaronder gitaar, cello, dwarsfluit, blokfluit,  accordeon en zang zijn er workshops. 
Volg het aanbod en de ontwikkelingen daarin op www.noordakkoord.nl  

Een vrolijk voorbeeld van een korte kennismaking is de “muzikale overval”, waarbij we de klas letterlijk musicerend binnenvallen.

Ons aanbod kan op zichzelf staand als een eerste/incidentele kennismaking met muziekinstrumenten en muziekeducatie plaatsvinden maar ook binnen bijvoorbeeld een project of muzikale leerlijn van de school. 
U kunt contact opnemen via info@noordakkoord.nl voor vragen of overleg.

  • Kortlopende projecten, variërend van eenmalig tot vier keer.
  • Muziekinstrument gericht
  • Voor een specifieke doelgroep (onder- / midden- / bovenbouw)
  • Vakoverschrijdend (gekoppeld aan SLO doelen)
  • Lesduur:  variërend van 30 tot 60 minuten
  • Locatie: klas-, speellokaal of gemeenschappelijke ruimte
  • Data: in overleg