De informatie op deze website zal na 1 januari niet meer worden bijgewerkt en is dus niet actueel. De website van het nieuwe Cultuurcentrum Hogeland vind u hier

Kinderen kunnen vanaf 8 jaar cello leren spelen. Als je net begint leer je alleen de losse snaren waarmee je een liedje op cd kunt begeleiden, maar al snel leer je ook met de vingers erbij je eigen liedje spelen. Als je wilt samen spelen, dan kan dat met een piano, een andere cellist, een ensemble of orkest! De muziek voor cello is meestal klassiek, maar je kunt er ook volksliedjes en popliedjes op spelen.

Ook geef ik les aan volwassenen. Deze lessen zijn bedoeld om een misschien al oude wens om cello te leren spelen of een nieuwe liefde voor de warme celloklank in vervulling te laten gaan. Er wordt gebruik gemaakt van een persoonsgerichte lesmethode voor alle niveaus, van beginnende leerling tot gevorderder cellist.

Naast de basisvaardigheden op het instrument is er aandacht voor samenspel. Dit kunnen duetten zijn in de les, maar dat kan variëren van het vinden van een pianist op hetzelfde niveau tot het voorbereiden en begeleiden van de leerling om uiteindelijk in een orkest te kunnen spelen. Ook oefenen de celloleerlingen regelmatig samen in een cello ensemble.

Als muziekstijl is de cello vooral barok en klassiek gericht, maar voor de liefhebber is er ook bijvoorbeeld Jazz of Ierse volksmuziek.

tel: 06-30705446
mail: Mathilde van Wijnen

Ik hou van de diepe warme toon van de cello en de mogelijkheden die je hebt om samen met anderen te spelen.

Ik ben opgegroeid in een muzikaal gezin, heb een beetje blokfluit en pianoles gehad, maar op mijn 15e was ik opeens helemaal zeker dat ik cello wilde leren spelen.

Omdat ik zo gemotiveerd was, ben ik na 3 jaar al naar het conservatorium van Groningen gegaan. Daar heb ik bij Ben de Ligt gestudeerd. Hij is in barokmuziek gespecialiseerd en daardoor ben ik vooral die richting in gegaan.
Naast de cello ben ik ook een 2e instrument gaan bespelen, de viola da gamba, een oud instrument met 7 snaren en een zachter geluid dan de cello. 

Als celliste en/of gambiste ben ik werkzaam bij:

  • Filharmonie Noord
  • Cantatediensten en koorbegeleidingen
  • Celloduo 'Celladon' met Anne Vos-van Dijk
  • Nationaal Symfonisch Kamerorkest, NASKA
  • Nederlands Begeleidingsorkest NBO
  • Ensemble Conservatoire

Naast musicus ben ik sinds 2014 ook afgestudeerd en werkzaam als beeldend kunstenaar.