De informatie op deze website zal na 1 januari niet meer worden bijgewerkt en is dus niet actueel. De website van het nieuwe Cultuurcentrum Hogeland vind u hier

De gitaar is al jaren een zeer populair instrument. In vrijwel iedere band vind je wel één of meer akoestische of elektrische gitaren.

Bij de lessen gaan we in eerste instantie uit van de klassieke oftewel Spaanse gitaar. Met deze gitaar kun je veel verschillende stijlen leren.

Bij voldoende aanbod is het voor kinderen tot ongeveer veertien jaar mogelijk in kleine groepjes van twee of drie leerlingen les te krijgen. Op deze manier leer je te luisteren naar je medeleerling, maar wordt ook samenspel bevorderd. Je kunt natuurlijk ook individueel les krijgen.

Door het spelen van eenvoudige liedjes en oefeningen leer je op speelse wijze de basistechnieken voor de rechter- en linkerhand. In het begin leer je de de liedjes auditief, dat wil zeggen op het gehoor. Later komt daar stapsgewijs het notenschrift bij. Al vrij snel wordt begonnen met akkoordenspel voor de begeleiding van popliedjes.

Naarmate je meer gevorderd raakt kun je natuurlijk ook steeds meer je eigen muziekvoorkeur leren spelen. Voorop staat dat je met plezier muziek maakt. Om dit plezier te ervaren is het wel van belang regelmatig te oefenen, in het begin is dat tien tot vijftien minuten per dag.

Aanschaffen of huren:

Een instrument met een mooie klank verhoogt zeker het speelplezier. Bij aanschaf kan en wil ik je natuurlijk adviseren. Je kunt eerst eventueel een gitaar huren. Voor kinderen zijn er kleinere modellen beschikbaar, de huur hiervan is €8,- per maand.

 

mobiel/Whatsapp: 06 81378718
e-mail: John Koning

Doordat ik op negenjarige leeftijd geraakt werd door de muziek van de Beatles en de Stones begon ik met gitaarlessen aan de plaatselijke muziekschool. Van deze hobby heb ik uiteindelijk mijn beroep gemaakt. Ik heb klassiek gitaar aan het conservatorium in Groningen gestudeerd en behaalde in 1985 mijn diploma.

Na mijn studie heb ik me bezig gehouden met het ontwikkelen van groepslessen gitaar voor kinderen. Daarnaast volgde ik de opleiding voor docent algemene muzikale vorming aan het Gehrels-Instituut. Verder ben ik geschoold in liedbewerking en ensembleleiding.

Als gitarist heb ik veel ervaring opgedaan in verschillende muziekstijlen, zoals popmuziek, jazz, blues, en Spaanse flamenco. Momenteel ben ik begeleider en dirigent van popkoor Singsation in Delfzijl waarvoor ik veel songs bewerk in drie- of vierstemmige zetting.

Naast Noordakkoord ben ik ook verbonden aan het kunstdocentencollectief Kunstdelta, werkzaam in de omgeving Delfzijl, Appingedam en Loppersum.
Dankzij de veelzijdigheid van de gitaar ontdek ik nog dagelijks nieuwe aspecten die ik natuurlijk graag wil delen met mijn leerlingen.