De gitaar is een veelzijdig instrument dat zowel in de klassieke als in de popmuziek wordt gebruikt. Meestal wordt in de eerste jaren een brede basis gelegd zodat je daarna kunt kiezen welke kant je op wilt en je ook gemakkelijk kunt overstappen van de akoestische gitaar naar bijvoorbeeld de elektrische gitaar of basgitaar. Kinderen kunnen vanaf zes jaar beginnen met gitaarlessen.

Solospel en improvisatie voor gitaristen

Deze jaarcursus (30 minuten individueel les per week) is bedoeld voor de gevorderde gitarist vanaf 12 jaar. Het accent ligt op solospel en improvisatie. Soleren in toonsoorten en verschillende muziekstijlen zoals blues, rock, country. Harmonie/ akkoordleer. Omkeringen en kleurpatronen. Analyseren popsongs of standards met aandacht voor: opbouw ( refrein, couplet, bridge). tekstanalyse en symboliek.

tel.: 050-2809813
mail: Michiel de Vries

" In het gezin waaruit ik kom werd veel gezongen en ook vaak piano gespeeld. Met gitaar ben ik pas begonnen na enige jaren pianoles. Mijn vader herinnerde zich dat er nog een oude gitaar van hem bij zijn broer moest staan, en dat werd mijn eerste kennismaking en...liefde op het eerste gezicht, hoewel mijn liefde vooral ging over de klank.

Later, na twee jaar MTS werktuigbouw (want ik was en ben dol op techniek) wist ik ineens zeker, ik wil naar het conservatorium. In Groningen ben ik muziek gaan studeren en het is een fantastische tijd geweest.

Na mijn gitaarstudie ben ik gaan lesgeven aan muziekscholen in Drachten en Groningen en na korte tijd werd ik hoofdvakleraar gitaar aan het Stedelijk Conservatorium te...Groningen! Dertien jaar heb ik daar met enorm veel plezier gewerkt met studenten die het zelfde wilden als ik; alles weten en leren met en over de gitaar.

Ondertussen verhuisde ik met mijn prille gezin naar Wehe-Den Hoorn, naar een boerderij waar van alles aan moest gebeuren. Ik werd dirigent van een koor en werkte een dag per week in het garagebedrijf van een vriend. Dat ben ik altijd blijven doen, voor de afwisseling en vanwege de lol in het sleutelen.

Er waren andere muzikanten in de buurt aan het werk, en samen besloten we dat we een muziekschool wilden beginnen. Het moest een muziekschool zijn waarin veel werd samengespeeld, waar we met heel jonge kinderen konden beginnen, waar we veel gezamelijke concertjes en projecten konden organiseren en waar we de gemeente (De Marne) konden interesseren voor onze plannen. Die muziekschool is er gekomen en hoe! We groeien als kool.

Gitaarspelen is in mijn leven uiteindelijk naast zingen, sleutelen en boerderij verbouwen een van de belangrijkste passies gebleven. "