De piano is een slag-, toets- en snaarinstrument waar je ontzettend veel mee kunt. Naast het solistisch bespelen, waarbij je in je eentje een heel orkest kunt laten klinken, is de piano ook heel geschikt als begeleidingsinstrument. Er zijn hoge en lage, oude en nieuwe piano's en grote en kleine vleugels te koop of te huur. Een goede piano of vleugel is zeker geen goedkoop instrument. Voor vragen over de aanschaf van een piano kun je terecht bij de docenten.

Je kunt piano leren spelen vanaf ongeveer 5 jaar, dit is afhankelijk van het kind en zijn/haar situatie. De lessen worden individueel gegeven, zodat je op je eigen niveau en in je eigen tempo werkt. De lessen worden gegeven door Paulien Seinen en Debora Prins, zij hebben ieder hun eigen specialisatie, zie ook de tekst bij de docenten, en hebben wekelijks overleg.

Binnen Noordakkoord bestaat de mogelijkheid om als pianist andere instrumentalisten te begeleiden. Ook kun je meespelen in het orkest of met de popband.
Regelmatig wordt er een concert georganiseerd waar afhankelijk van de ruimte en het doel, alle pianisten of juist een selecte groep aan deel mag nemen.

tel: 0594-580504
mobiel: 06-43480915
mail: Debora Prins
website: www.deboraprins.nl

Al van kinds af aan doe ik niets liever dan piano spelen. Ik ben dan ook heel blij dat ik van mijn hobby mijn beroep heb weten te maken. In 1995 studeerde ik af voor piano Klassieke Muziek aan het conservatorium in Groningen bij Gerben Makkes v/d Deijl. Tijdens en voor mijn studie speelde ik vooral zelf. Ik begeleidde violisten, cellisten, dwarsfluitisten, koren en zangers. Maar het overbrengen van mijn liefde voor pianospelen aan kinderen kreeg steeds meer mijn voorkeur. Sinds 2002, het jaar dat ik bij Noordakkoord begon, wijd ik mij in mijn vak volledig aan het lesgeven.

Ik houd ervan om met jonge kinderen te werken. Zij zijn open en eerlijk en leren pianospelen vaak met groot gemak, zoals ze ook leren lopen en praten. Het vraagt soms wat inventiviteit als de leerling nog niet toe is aan noten lezen. We zingen dan liedjes, maken liedteksten en verzinnen verhaaltjes. Ik doe vooral veel voor en tegenwoordig kan dat makkelijk gefilmd worden. De leerling kan zo thuis het door mij voorgedane eindeloos terugkijken.

Vanaf het begin heb ik mij enthousiast ingezet voor de ontwikkeling van jonge talenten. Met grote zorgvuldigheid begeleid ik deze leerlingen in hun proces van muzikale groei. Dit heeft al tot prachtige resultaten geleid. Diverse leerlingen wonnen prijzen op het Haydn Muziekfestival, het Prinses Christina Junior Concours, het Prinses Christina Concours, het Steinwaypianoconcours en de Rotterdamse Pianodriedaagse. Inmiddels zijn er ook leerlingen doorgestroomd naar de conservatoria van Groningen, Zwolle en Amsterdam.

In mijn lessen gebruik ik literatuur uit de klassieke muziek. Deze bevat een schat aan speelbare originele pianomuziek geschreven voor kinderen door 'grote' componisten als bijvoorbeeld  Schumann, Tsjaikovsky, en Bartók. Het lesgeven bij Noordakkoord combineer ik met het lesgeven in mijn privé-praktijk in Leek.