De saxofoon is een melodie-instrument en komt door zijn specifieke eigenschappen dicht bij de stem. Hierdoor is de sax geschikt om de stem te vervangen in instrumentale muziek en om mee te soleren!

Wat de sax zo'n mooi instrument maakt is het geluid en de manier waarop de muzikant zich kan uiten tijdens het spelen.De saxofoon leent zich voor alle muziekstijlen en is dus breed inzetbaar. Hierdoor is de sax populair bij allerlei orkesten en muziekgroepen!

Zo rond het achtste jaar kun je beginnen met saxofoon leren spelen. Dit is meestal de altsaxofoon omdat deze voor kinderen goed te bespelen is gezien de grootte.

tel: 06-29401516
mail: Stanley Medema
website: www.stanleymedema.com

In 1997 ben ik afgestudeerd als docerend musicus aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Ik studeerde daar lichte muziek. Na mijn studie ben ik als beroepsmusicus aan het werk gegaan, begeleidde Nederlandse artiesten in theaters en festivals en was actief als muzikant in vele projecten. Tot op heden ben ik nog zeer actief als beroepsmuzikant. Ik speel in theaters, concertzalen of gewoon op een bruiloft door heel Nederland.

Naast het musiceren geef ik al meer dan tien jaar les op verschillende muziekscholen in het Noorden, waardoor ik veel leservaring heb opgebouwd met zowel volwassenen als kinderen. Ik geef les in lichte en klassieke muziek op alle saxofoons. De sopraan-, de alt-, de tenor- en de baritonsaxofoon.